Indlæser Begivenheder

« All Events

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Troen på lyset

24. januar - 19:30 - 22:30

VIGTIGT! Billetsalget starter den 1. marts kl. 11:00.

Komponisten Peter Bruuns nye messe er for alle, der føler sig troende i bred forstand – og altså ikke forbeholdt kristne eller kirkegængere. DR VokalEnsemblet og dirigent Bo Holten uropfører messen side om side med renæssancemesteren Palestrinas smukke O Magnum Mysterium

Komponisten Peter Bruun er på bølgelængde med mange danskere, når han siger at han ikke er konventionelt religiøs, men tror på at der findes noget større end os selv, som vi alle er del af.

Hans nye messe Sange til dem, der tror er opbygget som en katolsk messe, men den bruger ord som udtrykker en mere overordnet, spirituel forståelse af livet og af vores behov for at skabe mening i verden. Troen, siger Bruun, er ligesom musikken en måde at dyrke og forstå fællesskabet, nærheden og menneskeligheden – og derfor er hans nye værk en messe både for ikke-kristne og troende.

Sammen med Peter Bruuns messe opføres musik fra en tid med faste, religiøse dogmer. Den store italienske renæssancekomponist G.P. Palestrina skrev over 600 værker til kirkebrug, herunder hele 100 messer. Messen O magnum mysterium er typisk for hans smukke, kontemplative og ultra-raffinerede stil – en stil, som er blevet beundret og efterlignet af komponister lige siden.

Detaljer

Dato:
24. januar
Tidspunkt:
19:30 - 22:30
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/248427232274688

Sted

DR Koncerthuset
Ørestads Boulevard 13
København, 2300 Denmark

Arrangør

DR Koncerthuset